liepos 09, 2008

Dar rožyno nuotraukų

:) Nieko negaliu su savim padaryti -šypsausi žiūrėdama į nuotraukas, o dar laimingesnė kai vaikštau tarp rožių. Labai gausiai žydi `Souvenir du Dr. Jamain` (Lacharme, 1865 m.),'Captain Williams' (Galica 1843m.), 'Mme Isaac Pereire''(Burbonas 1881m) ir t.t.

Šios rožyno nuotraukos darytos birželio 29 dieną. Šiai dienai senovinių rožių žydėjimas jau pamažu blėsta. Dar žydi 'Orpheline de Juillet' (Gallica), 'Petite Lisette' (Centifolia), 'Fantin Lataur' (Centifolia) ir kitos.
'Fantin Lataur' labai gausiai žydi, ji ir šendie(07.09d.) dar vis žydi . Žiedai dideli pilnaviduriai kvepiantys

Šios nuotraukos kairėje tolumoje žydi 'Marechal Davoust' (Moss 1853m. R.Robert), ir 'Madame Louis Lévêque' (Moss, Lévêque, 1898), šios rožės abi kvepiančios, bet kai šias rožes uostau man visada labiau kvepia jų "samanos"- liaukos pušų sakais:))

`Marechal Davoust` apsamanoję pumpurai.


liepos 08, 2008

:)

Damask grupės rožės -tai kažkas nepaprasto nuostabaus, tai sunkiai nusakoma žodžiais. Galika gružės rožės visai kitokios jos įvairios spalvomis, žiedų forma dydžiais ir t.t. bet damask - dar netelpa mano supratime. Negaliu nesižavėti jomis, ir vis su kiekviena diena jos mane stebina ir žavi. Žydėjimo periodas labai ilgas labai :)) pirmieji žiedai išsiskleidė birželio 10d. ir vis dar žydi labai gausiai! Žiedų gausa, žiedų grožis su nekuo nesulyginamas. Taip emocijos:) negaliu nesižavėti ir džiaugtis sulaukus naujo ryto, kad pamatyčiau jų žiedus:)
Negaliu nieko rimtesnio parašyti:) tegu visi rimti pamąstymai ir parašinėjimai liks žiemai, o dabar aš džiaugiuosi ir esu laiminga, kad tokias nuostabias rožes auginu:))

Tai 'Pink Leda'

'Leda'- tai lengvumas, švelnumas, nesugaunamas aromatas- tai lengvas vos prisiliečiamas bučinys:) ir kas taip galėjo gražiai ir lengvai prisiliesti prie šios nuostabios rožės?

liepos 07, 2008

Dvi lepūnės:))

Dvi lepūnės augančios šalimais viena kitos tai - 'La Franse' ir 'Kaiserin Auguste Viktoria' aš jas taip vadinu todėl, kad jos abi arbatinės hibridinės, kurių mano rožyne auga labai mažai, jos abi priklauso 7 klimatinei zonai, jos abi "senutės". ' La Franse' 1867m, o 'Kaiserin Auguste Viktoria' 1891m (selekcininkas P.Lambert). Jos abi mažutės:) vos siekia 50cm, bet užaugina gausybę žiedų, didelių žiedų, kurie labai labai gražūs, žiedlapių krašteliai įmantriai užsiraitę. 'Kaiserin Auguste Viktoria' balta - taip ir norisi pasakyti "kaip iš pieno plaukusi":))) ši rožė nuostabiai kvepia. Dažnai galvoju su kuo sulyginti šios rožės skleidžiamą kvapą, kiek beuostyčiau pirma mintis būna- paslaptingas, nesugaunamas, švelnus lengvai saldus aromatas:))
'La Franse' susipynusi su 'Orpheline de Juillet'
'Kaiserin Auguste Viktoria'