balandžio 12, 2008






Vėlus vakaras. Šiandien griaustinis ir pila lietus, pirmą kart šį pavasarį, kaip gerai, nes persodinau iš vazonų kelias rožes į jų nuolatinę vietą, lietus gerai palaistys rožės gerai ir gražiai augs, manu niekas taip gerai nepalaisto kaip lietus.
Vanduo, vanduo! mes žmonės be vandens negalime gyventi, taip pat ir rožės, joms reikia daug vandens.....
Besvajojant kilo tokios mintys: nebūtina turėti didelius plotus, kad auginti didelius rožynus. Rožių kampelį galima sukurti ir pačiame mažiausiame sode. Siūlau nedidelę vienos veislės -rožės tai yra 'Red Leonardo da Vinci' ir žolinių augalų kompoziciją.
1. Žydrasis bendrenis ( Echinops ritro ) 1-augalas.
2. Rožė 'Red Leonardo da Vinci' 1 arba 2- augalai.
3. Levanda (Lavandula augustifolia) 2- augalai
4. Šalavijas (Salvia) 3-augalai
5. Kininė sorulė (Pennisetum) 1-augalas.
Tai labai paprasta augalų kompozicija, kurioje raudonos rožės tarp mėlynai žydinčių augalų labai gražiai atrodys. Aš pastebėjau kad visi mėlynai žydintys augalai labai dera prie bet kokio atspalvio rožių, rožių žiedai ar tai būtų raudoni ar geltoni prie mėlynos spalvos tiesiog atsigauna išryškėja.
'Red Leonardo da Vinci' rožę labai lengva auginti, nes tai labai atspari rožė kiek ligoms teik gerai atlaiko mūsų šaltas žiemas. Žiedai pilnaviduriai - tūrintys labai daug žiedlapių, kurie taip gražiai susisukę. Daug kas sako, kad ši rožė nekvepianti, bet kai aš anksti ryte pauostau šią rožę tai jaučiu labai silpną lengvą rytinės gaivos kvapą. Krūmas neaukštas auga iki metro, lapai kaip vaškiniai tamsiai žali stambūs ir blizgūs.
Kai manęs paklausia kokią pirmą rožę pasisodinti savo sode, aš visada pasiūlau ‚Leonardo da Vinci' arba 'Red Leonardo da Vinci' ir dar nei vienas mano pažystamas neliko abejingas šiai rožei, daugumai tai buvo pradžia .....

Komentarų nėra: