balandžio 17, 2009

'Tuscany Superb'

‚Tuscany Superb‘rožė manoma, kad yra sportas arba daigas ‚Tuscany‘ rožės, kuri žinoma nuo 1837m Anglija.


Rožės aukštis siekia 1,5-1,8m, krūmas įsikeroja apie metrą pločio. Lapai matiniai tankiai apauga šakas. Žiedai nėra dideli pusiau pilnaviduriai, kai išsiskleidžia matosi žiedadulkės ir geltonas viduriukas. Žiedlapiai širdutės formos, žiedo spalva burgundiško vyno spalvos. Kvapas švelnus geriausiai juntamas anksti ryte.

Tai viena iš mylimų mano rožių. Prie kurios pirmų pirmiausia prieinu kai grįžtu iš darbo, kai geriu sode kavą stoviu ir grožiuosi šia rože. ,Tuscany Superb‘ žydi 4-6 savaites žiedai paeiliui skleidžiasi kekėse. Šios rožės ne tik gražūs žiedai, bet ir žiedo pumpuras nuostabus. Pažvelkit nuotraukose matosi žiedo pumpuras apgaubtas žaliomis plunksnelėmis.

Mintyse vis galvoju, kad labai gaila, kad taip nesenai įsigijau šią rožę. Nors labai senai norėjau ją auginti. Mano sode ji tik trečia vasara auga, jau dabar su nekantrumu laukiu gausaus ir gražaus žydėjimo.



2007m parsisiunčiau ir ‚Tuscany‘ rožę, kuri praėjusią vasarą tik augino šakas ir stiprėjo, o šią vasarą turėčiau sulaukti žiedų, tada galėsiu palyginti šias dvi labai gražias rožes.
,Tuscany Superb‘ kryžminau su „Mary rose“, bet dar jokių rezultatų pasakyti negaliu. Šią vasarą ir toliau bandysiu kryžminti ,Tuscany Superb‘ su kitomis rožėmis. Aš manau, kad ši rožė turi labai didelį potencialą kryžminant su kitomis rožėmis.





3 komentarai:

Elisangela Neves rašė...

lindas essas rosas! Parabens!

Mohsen rašė...

Good luck...

Unknown rašė...

Kaip jinai ziemona ir ar serga? ACIU!