vasario 25, 2010

`Erinnerung an Brod'

`Erinnerung an Brod` (Rambler grupė. Geschwind, 1886 m.) R.setigera hibridas. HMF rašoma, kad ši veislė žydi antplūdžiais, tai yra kartoja žydėjimą sezono metu. Mano nuomone ši informacija yra klaidinga, `Erinnerung an Brod` žydi tik vieną kartą sezono metu, tai birželio mėnesyje. Austrijoje Badene yra surinkta pakankamai didelė R.Geschwindo rožių kolekcija, kurie taip pat mini, kad rožė `Erinnerung an Brod` žydi tik vieną kartą.



'Erinnerung an Brod` rožę auginu nuo 2007m pavasario du metus ji augo lėtai ir žydėjo labai mažai, bet praėjusią vasarą ji buvo nuostabi. Nuo žiedų gausos linko šakos. Žiedai dideli, labai pilnaviduriai, panašūs į centifolia rožų grupės žiedus. Spalva - tamsiai bordo su alyviniu atspalviu į vidurį šviesėjantys žiedlapiai. Žiedui pilnai išsiskleidus viduryje matosi graži žalia akutė. Kvepia lengvai. Tokių tamsių spalvų ir atspalvių kaip 'Erinnerung an Brod` žiedai rožes dievinu. Atvirai sakau, kai žiūriu į tokias rožes net silpna palieka.

Sutvirtėjus šaknų sistemai ji labai sparčiai auga, tai aukštas 2,5m ir tiek pat užimantis pločio krūmas. Iš šios rožės galima formuoti pergolę. Tai atspari ligoms ir šalčiams veislė. Kurią tikrai verta auginti ir visiškai nesvarbu, kad ji žydi tik vieną kartą.

6 komentarai:

Dirty Girl Gardening rašė...

I love this rose!

Jimmy rašė...

I have this rambler. I wish it would produce more bloom. Very slow to take off in my garden.

Nijola rašė...

Yes, you are right - Jim, this is a very slow-growing rose.
But worth the wait:)

Thusnelda rašė...

O; MY GOD where you from ? I love your roses!

Isabelle rašė...

Wonderful rose !

Nijola rašė...

My rosary in Vilnius, Lithuania:)
In the summer I was in Norway, you live in a very beautiful country
My husband and I fly paraglyding Vagamo.

Isabelle I welcome you to the spring:)