vasario 04, 2010

'Ferdinand Pichard' ir 'Baron Girod de l'Ain'


Siūlau dviejų 'Ferdinand Pichard'
ir 'Baron Girod de l'Ain' remontantinių rožių derinį. Kurių krūmų augimo principai panašūs, o žiedų spalvos labai gražiai dera .

'Ferdinand Pichard' apie 1,5m aukščio ir 90cm pločio krūmas. Rožės žiedlapiai gražiai marginti purpuriniais ir baltais dryžiais. Kvepianti.

'Baron Girod de l'Ain' taip pat auga apie 1,5m aukščio ir 90cm pločio krūmu. Žiedai stambūs pilnaviduriai, tamsiai raudonos spalvos su karpytu baltu apvadėliu, susitelkę negausiai žiedynuose. Kvepianti.

Sodindami kiekvienos veislės po tris vienetus gautume gausesnę, didesnę "puokštę" rožių žiedų. Šių rožių žiedlapių raštai skirtingai marginti tuo ir įdomūs, išskirtiniai, o žiedų spalvų atspalviai vienas kitą papildo.





Nepamirškim ir daugiamečių augalų kurie labai gražiai papildo rožyną, išryškina rožių žiedų spalvą ir grožį. Pentinai 'Delphinium' jų yra labai daug mėlynų atspalvių nuo tamsiai mėlynos iki šviesiai melsvos.

Pasižiūrėti ir paskaityti galima čia http://rasosaugalai.blogspot.com/2009/03/delphiniums-ex-new-zealand_15.html . Man labai patinka Verbena bonariensis kurią tarp rožių sodinu kiekvienais metais http://rasosaugalai.blogspot.com/2009/09/pirmai-salnai-pazymeti.html . Verbena auga aukšta, retas ant atskirų šakučių išsisklaidęs žiedynas susipina su rožių žiedais, labai gražu :). Dar galima tarp rožių sodinti dvimetę rusmenę 'Digitalis' kuri rožyną puošia aukštais įvairiaspalviais žiedynais. Priekyje rožyno tiktų snaputis Geranium sanguineum.

'Ferdinand Pichard' rožės nuotrauka pasiskolinta iš Sibirkos rožyno http://www.rozes.lt/htm/ferdinand_pichard.htm .

Ar jums patiktų toks rožynas? :)

1 komentaras:

Jimmy rašė...

I share your love for Baron Girod de l'Ain. A beautiful rose.

Your photos are wonderful.