vasario 03, 2009

Rožės ir daugiametės gėlės

Galbūt jūs ir aš stovit prie lango ir žvelgiat į žiemą išsiilgę pavasario vasaros ir žiedų. Žiūriu į savo apsnigtą rožyną ir prisimenu kiek buvo žiedų spalvų, sklandė ore nuostabus rožių kvapas.
Noriu parodyt kaip buvo, kiek daug buvo nuostabių spalvų. Birželio ir liepos mėnesį pats grožis – žydi rožės ir daugiametės gėlės.

Prie rožių į kaimynystę sodinau baltus ir mėlynus katilėlius (Campanula), šalavijus (Salvia), pentinus (Delphinium), įvairiaspalvius sinavadus (Aquilegia), Kirgizinius česnakus ( Allium aflatunense), rasakilas (Alchemilla mollis), rusmenes (Digitalis) kurios jau eilę metų pasisėja pačios ir kaip žvakės puošią rožyną. Levandos (Lavandula angustifolia) juosia visą rožyną.

Angliška rožė 'Graham Thomas' rusmenės ir šalavijų draugyjoje


Daugiametės gėlės žydėdamos papildo rožyną ir tiesiog išryškina rožių grožį rožių žiedų spalvas. Labai gražiai atrodo kai raudonas ar geltonas rožės žiedas susipina su šalavijo mėlynais žiedais.

Angliška rožė ‚Tradeskane‘ ir šalavijai koks puikus spalvų žaismas.


Angliška rožė ‚Mary Rose‘ ir šalavijai, kurie tinka prie bet kokių atspalvių rožių žiedų.

Angliška rožė ‚Benjamin Britten‘ tarp besiskleidžiančių levandų.

Rožė 'Gartentraume' tarp katilėlių, švelnus derinys.

4 komentarai:

HelenJ rašė...

I am sorry I can't read your blog, but you have lovely pictures.
/Helen

Lona rašė...

Just beautiful! I love the yellow rose combined with the purples or blues.

Kristina rašė...

Nuostabaus grozio gelynai, man patinka, kad drasiai derinamos spalvos. Grazu. Pati sia liepa sukuriau misru rozyna-gelyna, dabar kas diena ziuriu, kaip viskas atrodo. Galbut yra padaryta klaidu, bet tai pamatysiu kita sodo sezona. Tada bus galima taisyti:)
Linkejimai is Danijos, rasykite daugiau:)

Birgit rašė...

Wonderful pictures!Thank you for sharing.