gegužės 14, 2009

Gegužės mėnesis


Jau nebenoriu vartyti senų rožių nuotraukų. Akys vis krypsta į gražiai sulapojusį rožyną.
Su dideliu nekantrumu laukiu naujų žiedų.

Kiekvieną dieną apeinu ir apžiūriu rožes, gal jau žiedų pumpurus krauna, gal jau greitai žydės. Bet dar tik viena rožė spartuolė tai „Mary rose“ kuri augina žiedpumpurius.





















Truputį pasikeitė mano rožynas. R. Geschwindo rožėms, kurios auga palei tvorą, įrengiau atramą, rožes parišau, dabar daug tvarkingiau atrodo. Pavardysiu kokios rožės ten auga : `Erinnerung an Brod`, `Leopold Ritter`, `Futtacker Schlingrose`, `Asta von Parpat`, `Ännchen von Tharau`. Šių rožių žiemai nedengiau. Pasirodo šios žiemos negandos tai yra -26 laipsniai šalčio joms visai nepakenkė tai, kad šią vasarą tikiuosi ir laukiu dar gausesnio žydėjimo. Kai žydės tikrai padarysiu nuotraukų ir parodysiu jums :)



Visas kitas rožes šį pavasarį turėjau pakankamai smarkiai pagenėti. Taip, pas mane senovinės rožės auga ir jūs pasakysit, kad jas genėti reikia po žydėjimo - taip tai tiesa, bet pas mane labai mažai vietos. Rožės labai smarkiai suaugo ir mano dideliam džiaugsmui žiema jų visai neišgenėjo :) todėl formavau rožių krūmus, kad visoms pakaktų vietos :).
O jei pas jus daug erdvės ir auginate senovines rožes, tai leiskit joms augti ir klestėti laisvai tada išgenim tik nesveikas ir apšalusias šakas.
Su dideliu nekantrumu laukiu naujų žiedų, naujų patyrimų, jums taip pat linkiu – gerai praleiskit laiką su savo mylimais augalais:).


Mano rožių kolekcija pasipildė naujomis rožėmis :)
Omar Khayyam ,
York &Lancaster ,
Duc de Cambridge,
Koning von Danemark ,
Splendens,
Officinalis ,
James Mason ,
Wildenfels Gelb ,
Trigintipetala ,
Scharlachglut,
Mme Lauriol de Barny ,
Mme Ernest Calvat.

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Ispūdingai atrodo rožynas. :)