rugsėjo 30, 2009

'Alchymist'

Visada norėjau, kad mano namo durys būtų apaugusios rožėmis. Kad sugrįžtant namo svaigintų rožės kvapas, kad įeinant į namus neliktų nė trupinėlio nemalonių pojūčių.
----------
Kai pirmą kart pamačiau rožę 'Alchymist' (Kordes, Vokietija, 1956 m.) likau sužavėta žiedo grožio, kvapo ir jau žinojau kur sodinsiu. 'Alchymist' auga prie mano namo durų visada pasitinka ir išlydi mane.
Rožė 'Alchymist' labai energinga ir sparčiai auganti rožė. Išaugina labai tvirtas nelanksčias ilgas šakas. Spygliai dideli ir skaudžiai duria J Lapija šviesiai žalia.
Jei šį rudenį pasodinsite šią rožę nesitikėkit, kad jau pavasarį džiaugsitės žiedais, nes ši rožė žydi ant antramečių ūglių. Visas šakas reik išsaugoti per žiemą, kad kitą pavasarį jos sužydėtų. Pirmus tris metus dengiau, vyniojau į agro plėvelės patalą, bet dabar ji suaugo ir aš jos nedengiu. Puikiai atlaikė praėjusią žiemą kai buvo -26Co

Reik paminėti, kad ji savo grožį ir labai gausų žydėjimą parodė tik į ketvirtus, penktus metus - pilnai suaugusi. Dabar šios rožės aukštis siekia 3 metrus ir 1,5m pločio.
Pirmieji žiedai pradeda skleistis birželio viduryje, o birželio pabaigai ji sužydi labai gausiai. Žydėjimas trunka keturias savaites. Žiedai dideli plokšti, pilnaviduriai. Žavi šios rožės žiedai, nes žiedlapiai labai įdomiai ir netvarkingai susiraitę. 'Alchymist' rožės žiedo spalva nėra vientisa, viduriukas tamsiai persikinio atspalvio, o išoriniai žiedlapiai šviesėja pereinantys į gelsvą atspalvį. Kvepia švelniai ir skaniai. Nesu kvapų žinovė, bet skaičiau, kad ši rožė kvepia medumi ir arbata - tai tikra tiesa, gal todėl taip myli šią rožę bitės.

Komentarų nėra: